Beeldenbank Kuregem

verhalenkaart

Met alle info die we bij elkaar brachten over Kuregem, maakten we een 'Storymap' of een 'verhalenkaart', die u digitaal van de ene interessante plek in Kuregem naar de andere brengt. We maakten zelfs kleine documentaires: over het Zuidstation, de Abattoir en de Veeartsenij. Deze werden verwerkt in de verhalenkaart. Verder tonen we nog heel wat oude foto's en reportages over Kuregem van Bruzz. 


Ga naar de verhalenkaart

lezing op YOUTUBE of live

De overvloedig met beelden geïllustreerde digitale lezing die we over de Kuregem gaven, werd opgenomen en kan u raadplegen via YouTube. Zo wordt u zelf een specialist van de wijk!  Of wilt u de spreker graag uitnodigen om een lezing te komen geven? Dat kan ook.


Contacteer ons

Kijk en luister naar Hans Vandecandelaeres presentatie

DOE-HET-ZELF-wandeling

Ongetwijfeld heeft u zin gekregen om zelf Kuregem te gaan verkennen. Wilt u dat doen op eigen houtje, dan kunnen we u de Doe-het-zelfwandeling aanbevelen die we samen met Muntpunt uitwerkten.  Wilt u een papieren exemplaar, dan kan u dat oppikken bij Muntpunt. Maar u kan het ook downloaden en printen (of raadplegen op uw smartphone).  


Dit is de weg naar de DHZ-wandeling

VOLG DE GIDS 

Wilt u met uw groep graag met een van onze gidsen op pad in Kuregem? Eventueel gecombineerd met een bezoek aan de Abattoir? Dat kan!  En volg onze kalender voor individuen, want we plannen regelmatig een verkenning van een buurt in Kuregem.


Ontdek de groepstour 'Naar de Abattoir'

OP zoek naar beeldmateriaal? naar nog meer info?

Bent u nieuwsgierig naar de andere beelden die we hebben uit Kuregem? Of uit een andere Brusselse wijk? Of wilt u graag weten welke boeken we over de wijk hebben in onze Brukselbib?


Contacteer ons