Natuurlijk Sint-Gillis

02/06/2018 13:30 t/m 02/06/2018 17:00 (Europe/Brussels)

Brussel, België

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


 Sint-Gillis is een erg versteende gemeente en op het eerste gezicht is er maar weinig groen. Twee grote parken, dat van Vorst en het Hallepoortpark, liggen net buiten de gemeentegrenzen. Maar schijn bedriegt. Wie in Sint-Gillis op stap gaat en goed rondkijkt, stoot snel op allerlei verborgen stukjes groen, zelfs in het centrum. Het romantische Pierre Pauluspark, met een verzonken vijver en rocaille, zit verstopt achter wat gewoon een metro-ingang lijkt. Een kasseivlakte zoals het Marie Jansonplein krijgt een ander uitzicht wanneer het gras tussen de stenen mag groeien. Tegeltuintjes met klimplanten of mini-tuintjes bij boomvoeten zorgen voor kleine groene accenten. Bijen worden gelokt met korven op daken. En de natuur zelf werkt enthousiast mee...Slechtvalken komen op verkenning naar de toren van het stadhuis. Rotsplanten gebruiken gevels als ersatz voor hun natuurlijk milieu. De wandeling 'Natuurlijk Sint-Gillis' in het centrum van de gemeente is gebaseerd op het gelijknamige boekje dat Brukselbinnenstebuiten schreef voor het Ecohuis.
Te voet.
Brukselgids: Erik Nobels
Start: 13u30, metrostation Louiza, bovengronds uitgang hoek Gulden-Vlieslaan en Louizalaan (ING)
Einde: 17u, buurt metro Hallepoort Deelname: 10 euro

Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    1000 Brussel
    België
ka@maksvzw.org
Wanneer
Van 02/06/2018 13:30
Tot 02/06/2018 17:00
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
ka@maksvzw.org
Sociale stream

Per tram naar de Dikke Beuk en het UZ

Koning Filip mocht op 1 september tram 9 inhuldigen, en in één moeite door ook het heraangelegde Spiegelplein in Jette. Al in 2003 besliste de gewestregering een tramlijn aan te leggen tussen metrostation Simonis en het Academisch Ziekenhuis van Jette. Hoewel ze maar vier kilometer lang is en daarmee ook de kortste van het Gewest, duurde het dus vijftien jaar voor ze gerealiseerd was. Tram 9 maakt niet alleen het ziekenhuis beter toegankelijk voor de Brusselaars, de lijn passeert ook langs enkele boeiende plekken. Zoals het Spiegelplein (officieel: Koningin Astridplein), dat zo werd heringericht dat er zowel plaats is voor spelende kinderen, voor caféterrassen, de markt én een groot scherm om de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen. Het Koning Boudewijnpark is dan weer een groene long in de stad. De abdij van Dielegem speelde een belangrijke historische rol. Later zal tram 9, die in een eigen bedding rijdt, verlengd worden tot de Heizel.

 

Een Brukselgids neemt u van begin tot eind mee op tram 9 en stapt af en toe uit voor een buurtverkenning.

 

Per tram en te voet.

Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 13u30, uitgang metrostation Simonis, bij de reclamezuil op de hoek van de Wapenstilstandstraat en de Leopold II-laan.

Einde: 17u, aan de terminus ‘Dikke Beuk'

Deelname: 10 euro, tramtickets niet inbegrepen

Iedereen zorgt voor een eigen vervoersbewijs.