Gidsen in Brussel

In de kijker

Nieuwe tips om Brussel te verkennen en actua over Brukselbinnenstebuiten.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

AGORAFOLIE: Liefde voor Pleinen 

In de zomer van 2019 verkennen we met Bruksel pas heraangelegde pleinen, een beetje overal in Brussel. Van het De Brouckèreplein in het centrum over het Voorplein van Sint-Gillis (foto) tot het perifeer gelegen Dumonplein in Stokkel.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

VERS BruSSEL OP DE FIETS 

In de loop der jaren realiseerde Passa Porta overal in de stad poëtische kunstwerken, onder de benaming Vers Brussel. Wilt u de werken met uw groep bezoeken? Bruksel neemt u mee per fiets en geeft deskundige uitleg.  

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

brusselse Gidsen verenigen zich 

Bruksel is een van de drijvende krachten achter de vernieuwde Federatie van Brusselse Gidsen (FGB). Met de Federatie willen we de gidsensector een stem geven.   

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

BOTERHAMMEN MET BRUKSEL 

In de laatste week van augustus 2019 vindt Boterhammen in het Park van de AB plaats, telkens op de middag. Bruksel leidt 's ochtends volwassenen de helling op naar het muziekfestival en gaat in de namiddag met kinderen en met Stapstad op koninklijke verkenning in de buurt.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Nieuwe toer voor groepen over street art

De Brusselse straten zijn een grote straatkunstgalerij. Graffiti, tags, flops, stickers, sjablonen, stencils... ze duiken onverwacht op. Van werken die in een artistieke traditie passen tot zuiver vandalisme: de diversiteit is enorm.  

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Waar blijft de nieuwsbrief? 

Kreeg u vroeger altijd de nieuwsbrief van Bruksel in de bus en is dat plots niet meer het geval? De nieuwe Europese privacyregels noopten ons er toe opnieuw uw toestemming te vragen, en misschien heeft u onze oproepen gemist.  Klik hier om u opnieuw te registreren.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Bruksel verkent Thurn & Taxis

We gidsen graag en vaak op en rond de site van Thurn & Taxis, ook voor uw groep. Er zijn verschillende varianten mogelijk: T&T gecombineerd met de Havenlaan, met het bedrijvencentrum Greenbizz en de site van Tivoli...

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Combitips Molenbeek

Een verkenning in Molenbeek kan u prima combineren met een bezoek aan twee indrukwekkende musea in de gemeente: MoMuse, het gemeentemuseum, en La Fonderie, over arbeid en industrie. Meer tips om te combineren vindt u hier.

Van alle markten thuis

Samen met Muntpunt, Korei, Cactus en Klare Lijn organiseerde Bruksel eind september 2018 een festivalletje over de Brusselse markten en de wijken waarin ze plaatsvinden. Voor uw groep doen we onze rondleidingen graag nog eens over, bijvoorbeeld op Abattoir in Kuregem of in Sint-Gillis.  

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Europese  proefkonijnen gezocht 

Het opdrachtenpakket over de Europese wijk dat Bruksel aanbiedt aan de derde graad secundair onderwijs of aan het hoger onderwijs, is aan vernieuwing toe. We zoeken scholen die ons feedback willen geven. In ruil krijgt u het opdrachtenpakket gratis!  

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Wim kennis stopt als voorzitter...

In 1971 werd Brukselbinnenstebuiten opgericht door Wim Kennis. Al die tijd was hij onze voorzitter, de rots in de branding van de organisatie. Nu geeft hij de fakkel door. Wim blijft wel in de Brukselspiegel, de algemene vergadering.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

... Lutgard Vrints neemt de fakkel over

Onze nieuwe voorzitter is Lutgard Vrints, die al vele jaren voor Bruksel gidst. Ook in het bestuur duiken twee nieuwe namen op: Eva Wilsens en Annemie Pijcke.