LEOPOLDWIJK EN JUBELPARK (ZOMERBARS)

21/07/2018 14:00 t/m 21/07/2018 17:30 (Europe/Brussels)

--Frère Orbansquare, bij het monument voor Frère Orban--

10,00 € 10.0 EUR

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


Halfweg de 19de eeuw werd de Leopoldwijk aangelegd voor de rijke bourgeoisie. Maar die woont er al lang niet meer... Vanaf de jaren 1930 trok ze weg uit de stad en werd ze vervangen door allerlei administraties. Na 1958 werd de Leopoldwijk als ‘werkplek’ nog eens versterkt door de landing van de Europese instellingen. Vandaag werken er op amper een vierkante kilometer 100.000 mensen. Het gaf de wijk de reputatie van saai en doods te zijn.

Dat de buurt enkel leeft tijdens de kantooruren wordt echter steeds minder waar. Er komen opnieuw mensen wonen en internationale werknemers gaan er ook uit.

Een zomerverkenning doorheen een stadsdeel dat poogt de littekens te maskeren.

Te voet

Start: 14u, Brussel, Frère Orbansquare, bij het monument voor Frère Orban.

Einde: 17u30, bij Zomerbar Maurice in het Jubelpark.

Deelname: 10 euro

 

Waar
Visualiseer in Google Maps
Frère Orbansquare, bij het monument voor Frère Orban
Wanneer
Van 21/07/2018 14:00
Tot 21/07/2018 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
ka@maksvzw.org
Sociale stream

Per tram naar de Dikke Beuk en het UZ

Koning Filip mocht op 1 september tram 9 inhuldigen, en in één moeite door ook het heraangelegde Spiegelplein in Jette. Al in 2003 besliste de gewestregering een tramlijn aan te leggen tussen metrostation Simonis en het Academisch Ziekenhuis van Jette. Hoewel ze maar vier kilometer lang is en daarmee ook de kortste van het Gewest, duurde het dus vijftien jaar voor ze gerealiseerd was. Tram 9 maakt niet alleen het ziekenhuis beter toegankelijk voor de Brusselaars, de lijn passeert ook langs enkele boeiende plekken. Zoals het Spiegelplein (officieel: Koningin Astridplein), dat zo werd heringericht dat er zowel plaats is voor spelende kinderen, voor caféterrassen, de markt én een groot scherm om de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen. Het Koning Boudewijnpark is dan weer een groene long in de stad. De abdij van Dielegem speelde een belangrijke historische rol. Later zal tram 9, die in een eigen bedding rijdt, verlengd worden tot de Heizel.

 

Een Brukselgids neemt u van begin tot eind mee op tram 9 en stapt af en toe uit voor een buurtverkenning.

 

Per tram en te voet.

Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 13u30, uitgang metrostation Simonis, bij de reclamezuil op de hoek van de Wapenstilstandstraat en de Leopold II-laan.

Einde: 17u, aan de terminus ‘Dikke Beuk'

Deelname: 10 euro, tramtickets niet inbegrepen

Iedereen zorgt voor een eigen vervoersbewijs.