Gidsen in Brussel

In de kijker - Europese proefkonijnen gezocht

Het opdrachtenpakket over de Europese wijk dat Bruksel aanbiedt aan de derde graad secundair onderwijs of aan het hoger onderwijs, is aan vernieuwing toe. We zoeken scholen die ons feedback willen geven. In ruil krijgt u het opdrachtenpakket gratis!  

Opdrachtenpakket voor 3de graad middelbaar of hoger onderwijs

Dit pakket (in het Nederlands) begeleidt groepjes leerlingen (van 3 tot 5 personen) op een stadswandeling langs de grote Europese instellingen in en bij de Leopoldwijk. De opdrachten geven hen inzicht in de werking van deze instellingen en laten hen de Europese gebouwen ontdekken. Ze zien hoe de Europese aanwezigheid de wijk beïnvloedt. Het circuit is zo uitgewerkt dat het gemakkelijk te combineren is met een bezoek aan het Europees Parlement, het Parlamentarium of het Huis van de Europese Geschiedenis. Elk opdrachtenpakket is aangevuld met twee publicaties van de Europese Unie zelf over haar samenstelling en werking. Sommige opdrachten verwijzen naar deze publicaties. Aan de jongeren wordt ook gevraagd een fotoreportage te maken die achteraf verder kan worden uitgewerkt.

 Nog dit:  Voor een klas met 25 leerlingen zijn zeven opdrachtenpakketten, waarvan één voor de leerkracht, ideaal. Ze kosten 7 euro (plus 2 euro verzendingskosten) per stuk.