Gidsen in Brussel

Verkenningen in het Zoniënwoud: Diesdelle

Registratie
12,00 € 12.0 EUR
Hvh

Brusselaars en inwoners van de omliggende gemeenten maken al meer dan 1000 jaar gebruik van het Zoniënwoud. Door hout te kappen, visvijvers te graven of door te gaan mediteren op de stille en eenzame plekken. Het woud kromp door de eeuwen heen, soms geleidelijk, soms snel. De oude functies van het woud werden vervangen of aangevuld met nieuwe.

In de rafelrand van het Zoniënwoud kwamen parken, kasteeldomeinen, waterreservoirs, renbanen, scholen, sportterreinen, horeca en recreatie. En in het woud werden niet alleen wandelpaden aangelegd maar ook auto- en spoorwegen, ruiter-  en fietspaden, speel-  en picknickzones. Al die infrastructuur brengt mensen en drukte met zich mee, terwijl dit stuk topnatuur meer gebaat zou zijn met rust. Toch valt er nog heel wat te genieten en te bewonderen. De overgang van stad naar woud met bijhorende uitdagingen is in de Ukkelse wijk Diesdelle erg interessant.

Wandel met een gids van Brukselbinnenstebuiten langsheen de oudste vrijstaande betonnen voetbaltribune van het Europese vasteland naar het Zoniënwoud. Duik in het woud zelf en ontdek er tussen de eeuwenoude dreven en monumentale beuken ook 19de-eeuwse drinkwaterinfrastructuur,  het Monument voor de slachtoffers van de aanslagen van 2016, enkele bronnen van de Woluwe en de Hippodroom van Bosvoorde. Een Brukselverkenning voor goede stappers.

 

Nieuwe tour.
Te voet.
Brukselgids: Lutgard Vrints
Start: 13u45 aan station Diesdelle, ter hoogte van Friterie Chez Eugène, Prins De Lignelaan (aankomst trein uit Brussel Schuman om 13u40)
Einde: 17u15 in dezelfde buurt (vertrek trein naar Brussel Schuman om 17u20)
Deelname: 12 euro


Kleed u naar bosgrond en Belgisch weer, met stevig schoeisel en waterdichte kleding.

Datum & Tijd
zaterdag
21 oktober 2023
13:45 17:15 Europe/Brussels
Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België
Krijg het adres
Organisator

Brukselbinnenstebuiten

DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.