Gidsen in Brussel

UITGESTELD: Een nieuw dak voor het Oostelijk ringspoor

zaterdag 09/05/2020 13:30 t/m zaterdag 09/05/2020 17:30 (Europe/Brussels)

Brussel, België

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


UITGESTELD TOT EEN LATERE DATUM

Behalve de oververzadigde Noord-Zuidverbinding heeft Brussel nog twee andere spoorverbindingen: het Westelijk en het Oostelijk ringspoor. Dit laatste is sinds de eerste helft van de 20ste eeuw voor een groot deel overwelfd. Het loopt onder chique lanen (Deschanellaan, Clovislaan) en squares (Steurs - en Ambiorixsquare). Het station van Sint-Joost, nu Jazz Station, is een van de weinige Belgische stations die op een passerelle zijn gebouwd. Als de twee ringsporen optimaal zouden worden gebruikt, kunnen ze mee de flessenhals van 's lands treinverkeer ontlasten én voor de Brusselaars zelf bijkomende snelle en frequente verbindingen creëren. Om het Oostelijk ringspoor toekomstbestendig te maken, is Infrabel alvast bezig met het vervangen van de dakplaten van de tunnel, ter hoogte van de Clovislaan. De stad Brussel maakt van de werken gebruik om de laan opnieuw aan te leggen, met meer aandacht voor wandelaars en fietsers. 

Bruksel flaneert langs de lanen en squares boven de sporen. We reizen terug in de geschiedenis, maar sporen ook naar de toekomst.

Te voet

Gids: Jeroen De Smet

Start:  13u30, Metro Schuman, ondergronds ter hoogte van Leonidas (bij uitgangen Berlaymont of Résidence Palace)

Einde:  17u30, bij Halte Wijnheuvelen op tramlijn 25 

Deze tour kan gecombineerd worden met een van de vele activiteiten in de Europese wijk in het kader van de Dag van Europa. Het programma is voorlopig nog niet bekend. 

Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    bus 1
    1000 Brussel
    België
Wanneer
Van zaterdag 09/05/2020 13:30
Tot zaterdag 09/05/2020 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel