Gidsen in Brussel

-------- UITGESTELD -------- De macht in miniatuur

zaterdag 07/11/2020 14:00 t/m zaterdag 07/11/2020 17:30 (Europe/Brussels)

Brussel, België

10,00 € 10.0 EUR
Uitverkocht


Toer registratie is gesloten.

Hoe de machten de bovenstad vorm geven

De Brusselse Coudenberg vormde al snel een thuis voor de machtigen in stad en hertogdom. Ver genoeg van de Zenne om er geen last van te hebben, voldoende dichtbij om de stad te controleren. Ook de dynastie van Bourgondische hertogen koos de Coudenberg uit als residentie en bouwde er een indrukwekkend paleis. Aan hen danken we de wereldvermaarde Librije, een verzamelingen handschriften met prachtige miniaturen die nu de kern vormen van het gloednieuwe Museum van de Koninklijke Bibliotheek.
Macht trekt macht aan en de heuvel werd een thuis voor families als Egmont, Arenberg en Nassau én voor hun financiers. Dat bleef ook zo nadat het paleis in 1731 door brand werd verwoest. De heraanleg van de wijk, met het Warandepark als centrum, liet wat op zich wachten. Na de stichting van België werd de buurt een verzamelplaats voor nieuwe machtssymbolen: in het zog van het Koninklijk Paleis en het Parlement vestigden ook ambassades en banken zich rond het park.
Een millennium van symbolen van politieke en economische macht, en van de rol daarbij van architecturale en stedenbouwkundige stijlen, dat is het thema van deze wandeling. We flaneren over de Kunstberg, doorheen het Warandepark en over het Konings- en Museumplein, de Kunstberg en de Vrijheidswijk.

Te voet.
Brukselgids: Stefan Van Camp
Start: 14u, onderaan de Kunstberg, bij het ruiterstandbeeld van Albert I
Einde: 17u30, in dezelfde buurt
Deelname: 10 euro

Deelname aan deze tour kan u makkelijk combineren met een bezoek aan het gloednieuwe museum van KBR met de Librije. Opgepast: u moet voor dit museum op voorhand een tijdsslot reserveren.  


Gaat u met een Brukselgids op stap, dan zorgen we samen voor uw veiligheid.
We zorgen voor stadstours waarbij u voldoende afstand kan houden van elkaar en van de gids. Voor en na elke stadstour ontsmetten we het materiaal dat u heeft aangeraakt.
Concreet betekent dit:
- uw groep telt nooit meer dan 20 personen
- u draagt een mondmasker tijdens de tour
- we werken met een audiosysteem met oortjes (met dank aan Visit Brussels).  De gids heeft een zendertje met een microfoon. U ontvangt bij de start een ontsmet ontvangertje. Zo kan u voldoende afstand houden van de gids en blijft hij toch verstaanbaar.
U brengt zelf oortjes mee en gebruikt die. De oortjes die u gebruikt voor uw gsm passen op het audiosysteem. Dat zijn oortjes met een 3,5 mm mini-jack. Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro.
- uw gids zorgt voor een parcours waarop u steeds voldoende afstand kan bewaren en zorgt ervoor dat u niets hoeft aan te raken.
- uw gids heeft ontsmettingsmiddel bij zich.
Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    bus 1
    1000 Brussel
    België
Wanneer
Van zaterdag 07/11/2020 14:00
Tot zaterdag 07/11/2020 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel