VORST EN DUDEN (ZOMERBARS)

11/08/2018 14:00 t/m 11/08/2018 17:30 (Europe/Brussels)

--Vorst, hoek Alsembergesteenweg/Albertlaan, op het trottoir voor Bar du Matin--

10,00 € 10.0 EUR

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


‘Altitude 100 – Hoogte 100’ is een begrip in Brussel. Het is de nieuwe naam voor de Flotsenberg, een van de twee Brusselse galgenbergen, én het decor van 20ste eeuwse stadsuitbreiding. De Société Anonyme des Villas de Forest ontwikkelde er een wijk waar de unieke Augustinuskerk in het middelpunt kwam te liggen. Vorst kreeg er naast het historische centrum een tweede kern bij. Het lijkt een deeltje van een slaapstad, maar aan de ene kant komt het hippe Sint-Gillis steeds dichterbij en aan de andere kant brengt het Dudenpark rust en groen.

Te voet. Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 14u, Vorst, hoek Alsembergesteenweg/Albertlaan, op het trottoir voor Bar du Matin

Einde: 17u30, bij de Zomerbar Emile in het Dudenpark

Deelname: 10 euro

 

Waar
Visualiseer in Google Maps
Vorst, hoek Alsembergesteenweg/Albertlaan, op het trottoir voor Bar du Matin
Wanneer
Van 11/08/2018 14:00
Tot 11/08/2018 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
ka@maksvzw.org
Sociale stream

Per tram naar de Dikke Beuk en het UZ

Koning Filip mocht op 1 september tram 9 inhuldigen, en in één moeite door ook het heraangelegde Spiegelplein in Jette. Al in 2003 besliste de gewestregering een tramlijn aan te leggen tussen metrostation Simonis en het Academisch Ziekenhuis van Jette. Hoewel ze maar vier kilometer lang is en daarmee ook de kortste van het Gewest, duurde het dus vijftien jaar voor ze gerealiseerd was. Tram 9 maakt niet alleen het ziekenhuis beter toegankelijk voor de Brusselaars, de lijn passeert ook langs enkele boeiende plekken. Zoals het Spiegelplein (officieel: Koningin Astridplein), dat zo werd heringericht dat er zowel plaats is voor spelende kinderen, voor caféterrassen, de markt én een groot scherm om de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen. Het Koning Boudewijnpark is dan weer een groene long in de stad. De abdij van Dielegem speelde een belangrijke historische rol. Later zal tram 9, die in een eigen bedding rijdt, verlengd worden tot de Heizel.

 

Een Brukselgids neemt u van begin tot eind mee op tram 9 en stapt af en toe uit voor een buurtverkenning.

 

Per tram en te voet.

Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 13u30, uitgang metrostation Simonis, bij de reclamezuil op de hoek van de Wapenstilstandstraat en de Leopold II-laan.

Einde: 17u, aan de terminus ‘Dikke Beuk'

Deelname: 10 euro, tramtickets niet inbegrepen

Iedereen zorgt voor een eigen vervoersbewijs.