SCHAARBEEK EN HET JOSAPHATPARK (ZOMERBARS)

07/07/2018 14:00 t/m 07/07/2018 17:30 (Europe/Brussels)

--Deschanellaan/Rogierlaan hoek (standbeeld Silke in het parkje)--

10,00 € 10.0 EUR

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


Bijna de helft van Schaarbeek woont ‘in de buurt van het Josaphatpark’. Het is dan ook een langgerekte groene long middenin dicht bebouwde en gevarieerde wijken waar zowel bescheiden woningen, indrukwekkende herenhuizen als oude fabriekjes een plaats hebben. Rond 1900 was de buurt zo goed als volgebouwd. Vandaag zijn de resultaten van de recente renovaties mooi te zien. Het nieuwe volk dat hiervoor zorgt, neemt ook heel wat nieuwe initiatieven.

Er is het coöperatief grootwarenhuis Beescoop. Het Josaphatpark zelf is gerenoveerd en opnieuw aantrekkelijk voor jong en oud. Allerlei hippe vormen van handel en horeca steken de kop op.

Een Brukselwandeling over de pracht van het eclecticisme, de neo-stijlen en de art nouveau, maar vooral over de verjonging van een stadswijk.

De wandeling eindigt bij een van de guinguettes in het Josaphatpark.

Te voet. Brukselgids: Claudine Huyghe

Start: 14u, Schaarbeek, hoek Deschanellaan/Rogierlaan, bij het standbeeld ‘Silke’ van Blondel in het parkje. Te bereiken met trams 25 en 62 en bussen 65 en 66. Halte Wijnheuvelen is vlakbij.

Einde: 17u30, in het Josaphatpark, bij een van de guinguettes aldaar

Deelname: 10 euro

Waar
Visualiseer in Google Maps
Deschanellaan/Rogierlaan hoek (standbeeld Silke in het parkje)
Wanneer
Van 07/07/2018 14:00
Tot 07/07/2018 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
ka@maksvzw.org
Sociale stream

Per tram naar de Dikke Beuk en het UZ

Koning Filip mocht op 1 september tram 9 inhuldigen, en in één moeite door ook het heraangelegde Spiegelplein in Jette. Al in 2003 besliste de gewestregering een tramlijn aan te leggen tussen metrostation Simonis en het Academisch Ziekenhuis van Jette. Hoewel ze maar vier kilometer lang is en daarmee ook de kortste van het Gewest, duurde het dus vijftien jaar voor ze gerealiseerd was. Tram 9 maakt niet alleen het ziekenhuis beter toegankelijk voor de Brusselaars, de lijn passeert ook langs enkele boeiende plekken. Zoals het Spiegelplein (officieel: Koningin Astridplein), dat zo werd heringericht dat er zowel plaats is voor spelende kinderen, voor caféterrassen, de markt én een groot scherm om de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen. Het Koning Boudewijnpark is dan weer een groene long in de stad. De abdij van Dielegem speelde een belangrijke historische rol. Later zal tram 9, die in een eigen bedding rijdt, verlengd worden tot de Heizel.

 

Een Brukselgids neemt u van begin tot eind mee op tram 9 en stapt af en toe uit voor een buurtverkenning.

 

Per tram en te voet.

Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 13u30, uitgang metrostation Simonis, bij de reclamezuil op de hoek van de Wapenstilstandstraat en de Leopold II-laan.

Einde: 17u, aan de terminus ‘Dikke Beuk'

Deelname: 10 euro, tramtickets niet inbegrepen

Iedereen zorgt voor een eigen vervoersbewijs.