Omweg naar de Kerstmarkt

22/12/2018 14:00 t/m 22/12/2018 17:30 (Europe/Brussels)

--uitgang Centraal Station, midden op het Europakruispunt--

10,00 € 10.0 EUR

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


Van het Centraal Station tot bij de Kerstmarkt op de Vismarkt
De Brusselse Kerstmarkt is een omweg waard. Startend aan het Centraal Station gaat deze stadsverkenning er in een grote boog rond om u - weg van de drukte - een Brusselse binnenstad te tonen op mensenmaat. Voetgangers krijgen meer plaats op vroegere autoriolen, parkhangers vinden op het Sint-Goedelevoorplein rust in het midden van de drukte. Het Martelarenplein werd een plek waar de winkelende stadsbezoeker op adem kan komen.
De gezellige drukte van de Munt en de Nieuwstraat zijn dan een welkom intermezzo in deze stadsverkenning. Het Begijnhof is immers opnieuw een eilandje waar de luwte sterk contrasteert met de geluiden, de weeë geuren en het gewriemel van de Kerstmarkt.
Uw Brukselgids brengt u tot bij het reuzenrad bij de Vismarkt; een mooi startpunt om de Kerstmarkt zelfstandig te bezoeken. 
Te voet 
Start: 14u, Centraal Station, midden op het ronde plein bij de hoofduitgang
Einde: 17u30, buurt Vismarkt
Deelname: 10 euro
Waar
Visualiseer in Google Maps
uitgang Centraal Station, midden op het Europakruispunt
Wanneer
Van 22/12/2018 14:00
Tot 22/12/2018 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
ka@maksvzw.org
Sociale stream

Per tram naar de Dikke Beuk en het UZ

Koning Filip mocht op 1 september tram 9 inhuldigen, en in één moeite door ook het heraangelegde Spiegelplein in Jette. Al in 2003 besliste de gewestregering een tramlijn aan te leggen tussen metrostation Simonis en het Academisch Ziekenhuis van Jette. Hoewel ze maar vier kilometer lang is en daarmee ook de kortste van het Gewest, duurde het dus vijftien jaar voor ze gerealiseerd was. Tram 9 maakt niet alleen het ziekenhuis beter toegankelijk voor de Brusselaars, de lijn passeert ook langs enkele boeiende plekken. Zoals het Spiegelplein (officieel: Koningin Astridplein), dat zo werd heringericht dat er zowel plaats is voor spelende kinderen, voor caféterrassen, de markt én een groot scherm om de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen. Het Koning Boudewijnpark is dan weer een groene long in de stad. De abdij van Dielegem speelde een belangrijke historische rol. Later zal tram 9, die in een eigen bedding rijdt, verlengd worden tot de Heizel.

 

Een Brukselgids neemt u van begin tot eind mee op tram 9 en stapt af en toe uit voor een buurtverkenning.

 

Per tram en te voet.

Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 13u30, uitgang metrostation Simonis, bij de reclamezuil op de hoek van de Wapenstilstandstraat en de Leopold II-laan.

Einde: 17u, aan de terminus ‘Dikke Beuk'

Deelname: 10 euro, tramtickets niet inbegrepen

Iedereen zorgt voor een eigen vervoersbewijs.