JETTE EN BOUDEWIJN (ZOMERBARS)

25/08/2018 14:00 t/m 25/08/2018 17:30 (Europe/Brussels)

--Jette, Koningin Astridplein (de Spiegel), bij de Friterie du Miroir aan de zijde van de Léon Théodorstraat--

10,00 € 10.0 EUR

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


Tot ver in de 19de eeuw bleef Jette een dorp. Landelijk, met in de jaren 1880 nog altijd maar 4700 inwoners, allemaal gericht op twee kernen: het Kardinaal Mercierplein en de Spiegel. Dat bevolkingsaantal steeg eerst gestaag, vanaf de jaren 1930 veel sneller. De groei gaf de gemeente meteen haar voornaamste functie: wonen, en het verleden gaf haar een voorname charme: groen.

Er beweegt veel in Jette. Een nieuwe tramverbinding met het UZ Brussel geeft aanleiding tot een autoluwe Spiegel, het Kardinaal Mercierplein is heraangelegd en doet sommigen denken aan het Flageyplein, het Koning Boudewijnpark is heringericht. En kleinere initiatieven tieren welig. Een co-housingproject staat in de steigers, een lokale bio-winkel overweegt een coöperatieve te worden, het Atelier 34zero brengt kunst in de buurt en PLOEF!, verbindt de buren met activiteiten allerlei.

Afronden doen we in de zomerbar ‘Fabiola’ in het Koning Boudewijnpark. Een bar die uitgebaat wordt onder de vleugels van Leefmilieu Brussel.

Te voet. Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 14u, Jette, Koningin Astridplein (de Spiegel), bij de Friterie du Miroir aan de zijde van de Léon Théodorstraat

Einde: 17u30, bij de Zomerbar koning Boudewijnpark

Deelname: 10 euro

 

Waar
Visualiseer in Google Maps
Jette, Koningin Astridplein (de Spiegel), bij de Friterie du Miroir aan de zijde van de Léon Théodorstraat
Wanneer
Van 25/08/2018 14:00
Tot 25/08/2018 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
ka@maksvzw.org
Sociale stream

Per tram naar de Dikke Beuk en het UZ

Koning Filip mocht op 1 september tram 9 inhuldigen, en in één moeite door ook het heraangelegde Spiegelplein in Jette. Al in 2003 besliste de gewestregering een tramlijn aan te leggen tussen metrostation Simonis en het Academisch Ziekenhuis van Jette. Hoewel ze maar vier kilometer lang is en daarmee ook de kortste van het Gewest, duurde het dus vijftien jaar voor ze gerealiseerd was. Tram 9 maakt niet alleen het ziekenhuis beter toegankelijk voor de Brusselaars, de lijn passeert ook langs enkele boeiende plekken. Zoals het Spiegelplein (officieel: Koningin Astridplein), dat zo werd heringericht dat er zowel plaats is voor spelende kinderen, voor caféterrassen, de markt én een groot scherm om de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen. Het Koning Boudewijnpark is dan weer een groene long in de stad. De abdij van Dielegem speelde een belangrijke historische rol. Later zal tram 9, die in een eigen bedding rijdt, verlengd worden tot de Heizel.

 

Een Brukselgids neemt u van begin tot eind mee op tram 9 en stapt af en toe uit voor een buurtverkenning.

 

Per tram en te voet.

Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 13u30, uitgang metrostation Simonis, bij de reclamezuil op de hoek van de Wapenstilstandstraat en de Leopold II-laan.

Einde: 17u, aan de terminus ‘Dikke Beuk'

Deelname: 10 euro, tramtickets niet inbegrepen

Iedereen zorgt voor een eigen vervoersbewijs.