FLAGEY, DE VIJVERS EN TER KAMEREN (ZOMERBARS)

28/07/2018 14:00 t/m 28/07/2018 17:30 (Europe/Brussels)

-- Elsene, hoek Elsensesteenweg/Generaal De Gaullelaan, bij het standbeeld van Tijl en Nele, naast het Flageyplein--

10,00 € 10.0 EUR

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


Het Terkamerenklooster met de mooi gelegen Maalbeekbron was ooit een contemplatief klooster, teruggetrokken in het Zoniënwoud. Maar landbouw knaagde aan de bosrand en houtkap zorgde voor ravage. Ten slotte rukte de stadsrand op tot bij de kloosterpoort. Visvijvers werden ofwel gedempt en omgevormd tot stadsplein, ofwel heraangelegd om te passen in de eind-19de-eeuwse landschapsaanleg De buurt kreeg de jongste jaren een nieuw élan. De herinrichting van het plein maakt het tot een draaischijf in de stad.

Deze Brukselwandeling schetst op nauwelijks 1 km de hele ontwikkeling van bezinning in het bos tot stedelijke drukte rond een stadsplein.

Te voet

Start: 14u, Elsene, hoek Elsensesteenweg/Generaal De Gaullelaan, bij het standbeeld van Tijl en Nele, naast het Flageyplein. Te bereiken met tram 81 en bussen 38, 60 en 71

Einde: 17u30, bij Zomerbar Gisèle aan het Ter Kamerenklooster

Deelname: 10 euro

Waar
Visualiseer in Google Maps
Elsene, hoek Elsensesteenweg/Generaal De Gaullelaan, bij het standbeeld van Tijl en Nele, naast het Flageyplein
Wanneer
Van 28/07/2018 14:00
Tot 28/07/2018 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
ka@maksvzw.org
Sociale stream

Per tram naar de Dikke Beuk en het UZ

Koning Filip mocht op 1 september tram 9 inhuldigen, en in één moeite door ook het heraangelegde Spiegelplein in Jette. Al in 2003 besliste de gewestregering een tramlijn aan te leggen tussen metrostation Simonis en het Academisch Ziekenhuis van Jette. Hoewel ze maar vier kilometer lang is en daarmee ook de kortste van het Gewest, duurde het dus vijftien jaar voor ze gerealiseerd was. Tram 9 maakt niet alleen het ziekenhuis beter toegankelijk voor de Brusselaars, de lijn passeert ook langs enkele boeiende plekken. Zoals het Spiegelplein (officieel: Koningin Astridplein), dat zo werd heringericht dat er zowel plaats is voor spelende kinderen, voor caféterrassen, de markt én een groot scherm om de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen. Het Koning Boudewijnpark is dan weer een groene long in de stad. De abdij van Dielegem speelde een belangrijke historische rol. Later zal tram 9, die in een eigen bedding rijdt, verlengd worden tot de Heizel.

 

Een Brukselgids neemt u van begin tot eind mee op tram 9 en stapt af en toe uit voor een buurtverkenning.

 

Per tram en te voet.

Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 13u30, uitgang metrostation Simonis, bij de reclamezuil op de hoek van de Wapenstilstandstraat en de Leopold II-laan.

Einde: 17u, aan de terminus ‘Dikke Beuk'

Deelname: 10 euro, tramtickets niet inbegrepen

Iedereen zorgt voor een eigen vervoersbewijs.