ANDERLECHT EN DE KOER (ZOMERBARS)

04/08/2018 14:00 t/m 04/08/2018 17:30 (Europe/Brussels)

--Anderlecht, op het trottoir bij de uitgang van metrostation Sint-Guido--

10,00 € 10.0 EUR

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


Anderlecht is een dorp met een enorme geschiedenis. De kerk van Sint-Guido gaat terug tot de 11de-12de eeuw en in die tijd kon het concurreren met Brussel. Maar Anderlecht moest wachten op de industrialisering om groot te worden. De uitbouw van de industrie rond het kanaal naar Charleroi zorgde ook voor een stijgende bevolking in de oude dorpskern. Het zorgt voor een merkwaardige mix van goed-oud naast gloednieuw.

Een Brukselwandeling langs en over het metrostation, de collegiale kerk Sint-Guido, het Erasmushuis, het Begijnhof, Zinnema en het Vanden Stockstadion, al heeft dat laatste op 4 augustus waarschijnlijk een andere naam...

Te voet. Brukselgids: Stefan Moens

Start: 14u, Anderlecht, op het trottoir bij de uitgang van metrostation Sint-Guido

Einde: 17u30, bij Zomerbar De Koer in de Academie aan het Dapperheidsplein

Deelname: 10 euro

Waar
Visualiseer in Google Maps
Anderlecht, op het trottoir bij de uitgang van metrostation Sint-Guido
Wanneer
Van 04/08/2018 14:00
Tot 04/08/2018 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
ka@maksvzw.org
Sociale stream

Per tram naar de Dikke Beuk en het UZ

Koning Filip mocht op 1 september tram 9 inhuldigen, en in één moeite door ook het heraangelegde Spiegelplein in Jette. Al in 2003 besliste de gewestregering een tramlijn aan te leggen tussen metrostation Simonis en het Academisch Ziekenhuis van Jette. Hoewel ze maar vier kilometer lang is en daarmee ook de kortste van het Gewest, duurde het dus vijftien jaar voor ze gerealiseerd was. Tram 9 maakt niet alleen het ziekenhuis beter toegankelijk voor de Brusselaars, de lijn passeert ook langs enkele boeiende plekken. Zoals het Spiegelplein (officieel: Koningin Astridplein), dat zo werd heringericht dat er zowel plaats is voor spelende kinderen, voor caféterrassen, de markt én een groot scherm om de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen. Het Koning Boudewijnpark is dan weer een groene long in de stad. De abdij van Dielegem speelde een belangrijke historische rol. Later zal tram 9, die in een eigen bedding rijdt, verlengd worden tot de Heizel.

 

Een Brukselgids neemt u van begin tot eind mee op tram 9 en stapt af en toe uit voor een buurtverkenning.

 

Per tram en te voet.

Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 13u30, uitgang metrostation Simonis, bij de reclamezuil op de hoek van de Wapenstilstandstraat en de Leopold II-laan.

Einde: 17u, aan de terminus ‘Dikke Beuk'

Deelname: 10 euro, tramtickets niet inbegrepen

Iedereen zorgt voor een eigen vervoersbewijs.