WIELS en BRASS in Vorst

Tien jaar geleden opende het centrum voor hedendaagse kunst WIELS de deuren op de hoek van de Van Volxemlaan en de Luttrebruglaan in Vorst. WIELS is gevestigd in een imposant gebouw van Adrien Blomme uit 1930, dat vroeger deel uitmaakte van de brouwerij Wielemans-Ceuppens. Sinds de komst van Wiels is er in de wijk veel veranderd. De vroegere brouwzaal en machinekamer van Wielemans-Ceuppens, even verderop, huisvest nu BRASS, het cultureel centrum gecombineerd met de Nederlandstalige bibliotheek van Vorst. Een wijkcontract en buurtcentra volgden en nieuwe huisvestingsprojecten, zoals het cohousingproject Brutopia, vonden er een plek.
Daarmee heeft een buurt, die na de sluiting van Wielemans-Ceuppens aan haar lot was overgelaten, geklemd zat tussen verschillende verkeersassen en die haar bevolking zag verarmen, een nieuwe toekomst gekregen.
Bruksel laat u de vernieuwing in de buurt zien, én het fantastische panorama op het dakterras van Wiels.

Te voet. Brukselgids: Jeroen De Smet
Start: 13u, Vorst, Van Volxemlaan 394, voor de ingang van Wiels (Tram: 32, 82 en 97 / Bus: 49 en 50. Stap uit bij halte Wiels)
Einde: 16u30, op het dak van het kunstencentrum Wiels. Na afloop van de Tematoer kan u zelfstandig het de tentoonstelling bezoeken naar aanleiding van 10 jaar Wiels.
Deelname: 10 euro

Praktisch

za. 17 juni. 2017
Start 13u00
Einde 16u30
10 €
reserveren niet mogelijk