Havenwijk, Thurn & Taxis en Parckfarm

De Havenwijk ligt geïsoleerd in een hoekje van de stad en valt tussen de plooien van de Leopold II-laan, de KBC-kantoren, het Westelijk Ringspoor en Thurn & Taxis. Toen de logistiek de wijk verliet, werden ook de leegtes immens. De sporen verdwenen van Thurn & Taxis en maakten plaats voor ambitieuze toekomstplannen. Die worden nu concreet, met kantoor- en appartementsgebouwen en zelfs een park op de spoorwegterreinen. De Havenwijk zelft surfte mee op die ambities.
We starten de wijkverkenning in het fietscafé 'Tandem', dat tot 14 juli zijn tenten opslaat in het Centre Communautaire Maritime
Net voorbij het park van Thurn & Taxis ronden we af bij Parckfarm, een parkje dat vier jaar oud is en waar de omwonenden met een kruidentafel, volkstuintjes, broodoven en ontmoetingsplek heel wat investeren om er een collectieve gebruiksruimte van te maken.
Te voet
Start: 14u, Molenbeek, bij het fietscafé 'Tandem' in het Centre Communautaire Maritime, ingang in de Ulensstraat, nabij de hoek met de Vandenboogaerdestraat
Einde: 17u30, bij de Parckfarmserre, op wandelafstand van metrostation Pannenhuis en treinhalte Thurn & Taxis
Deelname: 10 euro

Extra tip. U kan voor de wandeling gaan brunchen bij Tandem. Daarvoor moet u dan wel apart reserveren bij Tandem, tel 0478/95.02.56, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Praktisch

za. 30 juni. 2018
Start 14u00
Einde 17u30
10 €
reserveren niet mogelijk